четвер, 20 квітня 2023 11:11

Паводок іде на спад: де в Україні фіксують підтоплення

Паводок іде на спад: де в Україні фіксують підтоплення
В Україні залишаються підтопленими 1 741 дворогосподарство. Фото: t.me/dsns_telegram

У Києві фіксують падіння рівня води у Дніпрі. Так, на 10:00 четверга, 20 квітня, біля мосту "Метро" у столиці рівень води становив 9 337 см.

Це на 10 см менше, ніж напередодні. Падіння води в Дніпрі спостерігається вже кілька дів поспіль, повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Однак, ще є затоплення деяких заплавних зон та прирічкових територій у міській і приміській зоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залитий" мотоцикл та дороги: який вигляд має село, постраждале від великої повені

"Можливий перелив дамби місцевого значення в заплаві річки Дніпро через затоку Підбірна. Проте, аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано. За прогнозами Укргідрометцентру, пік паводку очікується 22 квітня. Але очікуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об'єктам і житловим масивам міста. Усі потрібні служби міста готові до можливих надзвичайних ситуацій", ‒ наголосив Попко.

В інших регіонах України паводок також йде на спад. Зокрема, за інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, знижуються темпи підняття рівня води у річках на півночі країни.

Нині залишаються підтопленими 1 741 дворогосподарство у Чернігівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Полтавській та Волинській областях. Загалом підтоплено 434 будинки.

У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 21 тис. 87 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 33 населених пунктів у Чернігівській та Київській областях.

На ранок 19 квітня рівень води в Дніпрі у межах Києва впав на 7 см порівняно з попередньою добою. У Києві не було зафіксовано аварійних підтоплень.

Напередодні в Україні залишалися підтопленими понад 1,5 тис. дворогосподарств. У північних областях спостерігається зниження темпу підняття рівня води в річках.

Зараз ви читаєте новину «Паводок іде на спад: де в Україні фіксують підтоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі