середа, 19 квітня 2023 11:13

Підтоплення у Києві: рівень води в Дніпрі падає

Підтоплення у Києві: рівень води в Дніпрі падає
У межах Києва падає рівень води у Дніпрі. Фото: скріншот

На ранок 19 квітня рівень води в Дніпрі у межах Києва впав на 7 см порівняно з попередньою добою.

Тобто паводок уже кілька днів поспіль йде на спад. Нині у Києві не зафіксовано аварійних підтоплень. Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДСНС дали прогноз щодо підтоплення Києва

За його словами, триває підтоплення заплавних територій. Це ‒ острови у парках "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате. А також приватні ділянки в районі Осокорків.

"Нагадаю, пік паводку очікується на 22 квітня. До критичного рівня води в Дніпрі ще 72 см (критичний рівень - 9 415 см). За усіма прогнозами, цьогорічне водопілля не досягне цієї позначки. Але усі потрібні служби в посиленому режимі готуються до будь-яких надзвичайних ситуацій", ‒ зазначив Попко.

Він також повідомив, що відбудуться спеціалізовані навчання із порятунку людей та ліквідації наслідків повені.

В Україні залишаються підтопленими понад 1,5 тис. дворогосподарств. У північних областях спостерігається зниження темпу підняття рівня води в річках, повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій вранці 18 квітня.

Ідеться про території Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей.

Зараз ви читаєте новину «Підтоплення у Києві: рівень води в Дніпрі падає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі