понеділок, 27 травня 2024 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Наслідки удару по російській РЛС показали на супутникових фото

26 травня ГУР атакувало дроном російську радіолокаційну станцію у Орську в Оренбурзькій області РФ.

Наслідки удару безпілотників по російській РЛС за 1,8 тис. км від кордону показали на супутникових знімках Planet Labs, передає "Радіо Свобода".

"Безпілотник атакував радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М" в російському місті Орськ. Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 км до обʼєкта - встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе. На знімку від 27 травня видно, що на території РЛС з'явились темні плями, яких раніше не було. Імовірно, це сліди пожежі внаслідок влучання БпЛА", - сказано в повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ заявили про "масовану атаку" на Орловську область

Радіолокаційна станція дальнього виявлення цілей "Воронеж М" є частиною російських стаціонарних надгоризонтних РЛС великої дальності. Вони призначені для виявлення космічних і аеродинамічних об'єктів, як балістичних і крилатих ракет. Така РЛС має дальність виявлення цілей до 6 тис. км. Супутник Planet Labs зафіксував наслідки цієї атаки.

"Роздільна здатність фото не дозволяє оцінити ступінь можливого ураження російської станції", - йдеться у повідомленні.

 

Офіційно цю інформацію в Україні та Росії не коментували.

Головне управління розвідки Міноборони України 26 травня атакувало дроном радіолокаційну станцію дальнього виявлення цілей "Воронеж М".

Розташована вона в місті Орськ Оренбурзької області РФ. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Наслідки удару по російській РЛС показали на супутникових фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі