понеділок, 27 травня 2024 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

ДРГ та постійні обстріли: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Сумщині та Чернігівщині

ДРГ та постійні обстріли: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Сумщині та Чернігівщині
Українські війська часто відбивають прориви ДРГ на Сумщині. Фото: dpsu.gov.ua

Тактика дій росіян біля кордону із Сумською та Чернігівською областями залишається поки незмінною.

Ворог активно застосовує ДРГ, для яких на півночі Сумської області є сприятливі умови - численні лісові масиви, а також обстрілює населені пункти вздовж всієї смуги прикордоння. Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" Вадим Мисник.

"Але, як і спроби прориву ДРГ, обстріли здійснюються вздовж усього кордону. Явної концентрації на конкретній ділянці, що є однією з ознак підготовки наступальних дій там, не фіксується. Крім того, поряд з кордонами немає такого угрупування, яке може бути готове для здійснення масштабних наступальних дій ворогом. Ці сили наразі розосереджені. Водночас у противника там є єдине командування - УВ "Північ", - сказав Мисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укріплення кордону з РФ: у ДПСУ розповіли про ситуацію

Він також розповів, що за пересуванням підрозділів і техніки з боку Росії дуже ретельно спостерігають, і, відповідно, посилюють ці напрямки.

"Суджа є залізничною вузловою станцією. Крім того, є і Суземка на Сумському кордоні, і станція Клімова в Брянській області поблизу кордону на Чернігівщині. Це вузлові станції, куди прибувають ешелони з технікою, особовими складами або ще чимось. Тому ці пункти розглядаються як такі, де може бути певна зосередженість військ противника", - зазначив Мисник.

За його словами, у цих населених пунктах ворожі підрозділи не затримуються - вони туди прибувають і відбувають. Росіяни намагаються розосереджуватись, щоби не потрапити під удари Сил оборони.

Однак, як тільки вони з'являються поряд з кордоном, ворожі підрозділи та їхні засоби знищуються.

Росія на Сумському напрямку зараз не має угруповання, яке могло б досягти стратегічних цілей.

Однак, Україна має бути готовою до будь-яких ситуацій як у Харківській області, так і в Сумській. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «ДРГ та постійні обстріли: у ЗСУ розповіли про ситуацію на Сумщині та Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі