середа, 30 березня 2016 16:52

На Рівненщині знову сутички між копачами бурштину і поліцією. Семеро у лікарні

На Рівненщині знову сутички між копачами бурштину і поліцією. Семеро у лікарні
вид на урочище Гальбин о створення посту полыцыъ там

В урощичі Гальбин, що біля міста Клесова Рівненської області, невідомі спалили вагончик, у якому чергувала поліцейська варта. Також побили сімох поліцейських, які чергували там. Про це розповідає рівненська журналістка Вікторія Мамотюк на власній сторінці у соцмережі Facebook.

"Сьогодні у Гальбині спалили вагончик райвіділу, побили сімох рівненських правоохоронців. В одного ніби зламана нога, іншому, якби не був у касці, могли б проломити голову", - написала вона.

Вона припускає, що це місцеві жителі зробили це у відповідь на позавчорашню стрілянину. Ніби-то представники поліції застосували зброю проти місцевих підлітків.

Тим часом, за даними журналіста Дмитра Леонтіюка, були постраждалі серед місцевих, а причина відкритого конфлікту в тому, що силовики "кришують" роботу від 5 до 20-ти мотопомп в урочищі Гальбин. У той же час не дають працювати селянам, які не згодні сплачувати так званий "білет" - хабар силовикам.

У поліції кажуть, що у конфлікті взяли участь близько тисячі осіб. Постраждало семеро їх співробітників.

ЧИТАЙТ ТАКОЖ: Губернатор Рівненщини просить ввести Нацгвардію

14 березня в селі Єльне Рокитнянського району, копачі бурштину влаштували між собою перестрілку. Як з'ясували поліцейські, між жителями райцентру Рокитне та селянами виникла сутичка, в результаті якої пролунали постріли. У сутичці постраждало троє чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині знову сутички між копачами бурштину і поліцією. Семеро у лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі