четвер, 04 серпня 2011 11:00

Спецтема: Війна у Лівії

Каддафі домовився з повстанцями-ісламістами

Каддафі домовився з повстанцями-ісламістами

Син Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам заявив, що влада Лівії уклала альянс з прихильниками ісламізму серед повстанців.

Духовний лідер опозиції Алі Саллабі (Ali Sallabi), проте, заперечує, що подібна угода була досягнута.

За словами Сейфа аль-Іслама, союз був укладений з тією метою, щоб позбутися від повстанців, орієнтованих на ліберальні цінності.

"Ми звернемо їх до втечі або вб'ємо, - заявив син Каддафі. - І ми зробимо це разом".

Він припустив, що Лівія незабаром стане схожою на Саудівську Аравію або Іран, що, на його думку, ніяк не загрожує благополуччю країни.

Торкаючись недавнього вбивства командувача армією повстанців Абдель-Фаттаха Юніса, Сейф аль-Іслам припустив, що за цим стояли саме ісламісти. За його словами, радикальним мусульманам просто набридло, що Юніс і ліберали отримали повний контроль над військами заколотників. У ході інтерв'ю син Каддафі неодноразово називав ісламістів "терористами" і підкреслював "кривавий" характер їх діяльності. Однак владі Лівії "доводиться мати з ними справу", тому що радикали представляють собою "реальну силу".

Син Каддафі стверджує, що з боку ісламістів в переговорах брав участь Саллабі. Той визнав, що контакти з владою мали місце, але спростував інформацію про укладення альянсу. За словами Саллабі, він все ще підтримує ідеї лідерів опозиції створити демократичну Лівію без Каддафі.

Нагадаємо, раніше син Муаммара Каддафі заявляв, що війна в Лівії буде тривати, навіть якщо НАТО виведе війська з країни.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі домовився з повстанцями-ісламістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі