середа, 08 серпня 2018 12:02

Харківська трагедія: експерти не можуть визначити швидкість автівок

Харківська трагедія: експерти не можуть визначити швидкість автівок
Швидкість автівок Зайцевої та Дронова неможливо визначити точно, стверджують експерти. Фото: Апостроф

У судовій справі щодо смертоносної харківської ДТП експерти не змогли визначити швидкість автівок Олени Зайцевої та Генадія Дронова. Причинами називають неякісні відео та нерівномірну швидкість машини.

До таких висновків прийшли науковці Інституту імені Бокаріуса Ганна Роман та Юлія Носатенко, повідомив "РБК-Україна".

"Спочатку Volkswagen Touareg (авто Дронова) набирав швидкість. Потім сповільнився. Після виконання повороту знову прискорився. Виходячи з того, що автомобіль змінював швидкість, визначити швидкість його руху неможливо", - сказала Носатенко.

Машина Зайцевої з'явилася у кадрі відеокамери надто пізно, стверджують експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська трагедія: нові подробиці сколихнули мережу

"На відео з площі Конституції, де автомобіль Lexus (авто Зайцевої) рухається поруч із автомобілем червоного кольору, контури автомобілів і контури коліс розмиті. Це ускладнює визначення відстані, яку подолав Lexus Зайцевої. І ставить під сумнів визначення швидкості за часом, за який автомобіль подолав певний відрізок шляху", - додала Носатенко.

ДТП на вул. Сумській у Харкові сталася 18 жовтня 2017-го. Олена Зайцева за кермом позашляховика Lexus почала рух на червоний сигнал. Після удару із Volkswagen Touareg під керуванням Геннадія Дронова її авто відкинуло у натовп людей, що стояли на тротуарі. Загинули 6 людей. Ще стільки ж травмовано. Обох водіїв судять. За висновками медиків, Зайцева перебувала за кермом під дією наркотичних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Харківська трагедія: експерти не можуть визначити швидкість автівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі