вівторок, 25 жовтня 2016 11:32

Виїхати за кордон хоче кожен третій українець

30% українців хочуть виїхати за кордон на постійне проживання. Дані дослідження оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

 

Основними причинами для виїзду за кордон стали прагнення до хороших умов життя та бажання забезпечити гарне майбутнє дітям. Також назвали причиною відсутність гідної роботи в Україні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ускладнили вивезення дітей за кордон

Серед інших мотивів виїзду за кордон на постійне місце проживання: 13% - з метою кращої самореалізації, 8% - через відсутність відчуття безпеки в Україні, 7% - з метою отримання кращої освіти або кращого медичного обслуговування, 5% - через кращі умови ведення бізнесу за кордоном.

 

Найчастіше про бажання переїхати чи працювати за кордоном говорять мешканці Західного і Центрального регіонів.

Опитування проводили по всій території України, крім анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Тривало з 16 по 27 вересня.

Соціологи інтерв'ювали дві аудиторії: 2000 громадян від 18 років і 450 відвідувачів візових центрів Львова, Харкова й Житомира.

Зараз ви читаєте новину «Виїхати за кордон хоче кожен третій українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі