пʼятниця, 22 лютого 2019 00:15

"Моя країна – не окраїна": створили гімн українців за кордоном

"Моя країна –  не окраїна": створили гімн українців за кордоном
Українська бандуристка з Італії Eka Caterina випустила пісню про загиблих на Майдані Фото:facebook.com

Українська бандуристка з Італії Катерина та київський репер Міха Невідомський презентували спільний проект - пісню "Моя Україна", яку вже охрестили гімном закордонних українців.

Пісню та кліп презентували 20 лютого у День Героїв Небесної Сотні, повідомляється на сторінці Посольства України в Італії у Facebook.

"Це данина пам'яті тим, хто рівно 5 років тому поклав своє життя за наше краще майбутнє, за долю наших дітей, за волю, за незалежність, за Україну!, - йдеться на сторінці бандуристки EKA Project у Facebook, - Вони назавжди в наших серцях і в нашій пам'яті. Дякуючи їм, ми змінилися назавжди і продовжуємо змінювати Україну на краще!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їхали у вантажівці між меблями" - українка розповіла, як потрапила на роботу в Італію

Виконавиця співає про Україну: "Зранена сльозами моя земля. Хочу обійняти її міцно я, хочу притулити до серця свого: без неї такої мене б не було". Міха Невідомський додає: "Її діти розкидані по всьому світу, але навіть там вони дарують світло".

Назва пісні і перша фраза приспіву "Моя Україна – це не окраїна" виникли в контексті сьогодення, розповідається на сторінці EKA Project.

"Наша боротьба продовжується, і це відповідь тим, хто применшує нашу історію і нашу гідність. Україна - це не Окраїна! Україна - це незалежна країна з тисячолітньою багатою історією і культурою, де люди пишаються своїми пращурами- непереможними козаками!", - зазначається у повідомленні.

Команда проекту висловила велику подяку українській діаспорі в Італії за участь у зйомках. У них були задіяні українські громади з 12 міст Італії: Флоренція, Прато, Ліворно, Рим, Неаполь, Равенна, Феррара, Падуя, Бергамо, Піза, В'яреджо, Лукка.

Кримська художниця, яка малює на піску, переможниця першого сезону проекту "Україна має талант" Ксенія Симонова вийшла в фінал чемпіонського сезону шоу America's Got Talent

Зараз ви читаєте новину «"Моя країна – не окраїна": створили гімн українців за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі