понеділок, 14 січня 2019 00:15

Азербайджанець розповів, як став успішним фермером в Україні

Азербайджанець розповів, як став успішним  фермером в Україні
Алім Алескеров живе в Україні вже 7 років. Фото: uatv.ua

Азербайджанець Алім Алескеров відкрив успішну овечу ферму на Київщині. Тісно співпрацює зі східними країнами і регулярно постачає баранів у рідний Азербайджан і Туреччину.

Чоловік живе в Україні вже 7 років. У нього дружина-українка і двоє дітей. Про свій переїзд не шкодує, хоч і не все спочатку складалося добре, пише uatv.

"Я чув, що в Україні є хороші можливості для розвитку тваринницького бізнесу, багато землі. Складно було, коли лише приїхав, бо погано знав мову. Українську розумію, але говорити складно, бо в школі вивчав російську. Взагалі всяке бувало. Грошей навіть на проїзд у свій час не було, але я не здався. Просто далі працював", – згадує фермер.

Спочатку Алім разом із дружиною відкрили перукарський салон. Бізнес не пішов.

"Тоді вирішили зайнятися коровами. Все почалося з 10 тварин. Але на молоці заробити не виходило, та й самих корів потрібно було купувати відразу багато, а це гроші. Загалом, справа не ладилася. А овець багато закуповувати не потрібно, бо ж вони швидко розмножуються. Романовська порода дає потомство по 3-4 ягнят за окіт. Тож зрештою продали корів і купили овець. Почали з 50 штук. За рік їх стало близько 200", – розповідає Алім Алескеров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець розповів, як організував органічну ферму в українському селі

Фермер тримає баранів вже 4 роки, зараз їх 1200 голів.

"Взимку стадо стоїть у приміщенні. Вранці, як правило, заносимо солому і випускаємо їх на вулицю. Після годування гуляють годину-дві, потім насипаємо зерно. Даємо ячмінь, овес – усе натуральне. Годуємо тричі на день: два рази зерном і один раз сіном, люцерною".

Зараз ви читаєте новину «Азербайджанець розповів, як став успішним фермером в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі