неділя, 27 березня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Жодних компромісів з росіянами не буде - мер Славутича про окупацію міста

Жодних компромісів з росіянами не буде - мер Славутича про окупацію міста
Жителі Славутича влаштували масовий протест проти окупантів. Фото: міськрада Славутича

Мер Славутича Юрій Фомічев категорично заперечив будь-які компроміси з окупантами. Місто було без зброї, тож просто не могло протистояти їм зсередини.

"ЗСУ прийняли рішення не чинити опір, щоб не руйнувати будинки та не ризикувати життям мирного населення. У самому ж місті немає ані зброї, ані засобів для оборони", - сказав Фомічев в ефірі телеканалу "Рада".

Чиновник наголосив, що росіянами у місті жодної співпраці не вестимуть. Брати від них ніхто нічого не збирається, хоч Славутич і в окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи взяли в кільце Славутич

"Від окупантів жодних вимог ми не приймали. Вони лише захотіли перевірити місто на наявність зброї. Але її всю раніше вивезли ЗСУ. Тож нічого не знайдуть. Містяни виходять на протести, показують, що не хочуть бачити окупантів".

26 березня, Славутич Київської області окупували російські війська. Юрій Фомічев повідомив також, що є загиблі. Наразі підтверджено три смерті, не всіх ще опізнали. Мер також повідомив, що сьогодні-завтра окупанти мають перевірити об'єкти, які їх цікавлять. Після - вийти з міста.

27 березня росіяни вивели із Славутича важку техніку. Втім групи окупантів продовжують перебувати в місті, шукають зброю та тероборону. На адмінбудівлях міста українські прапори.

Зараз ви читаєте новину «Жодних компромісів з росіянами не буде - мер Славутича про окупацію міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі