четвер, 04 липня 2024 16:16

Ракети "Кинджал" більше не долітають до Києва

Ракети "Кинджал" більше не долітають до Києва
ЗРК Patriot допомагають знищувати "Калібри". Фото: "Новинарня"

Після отримання ЗРК Patriot вдалося перехопити всі російські балістичні ракети "Кинджал", які запустили по Києву.

Усього загарбники випустили вже понад 20 "Кинджалів" по Києву, сказав командир 96-ї зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Коли ми працюємо проти балістики, для нас не важливо, чи це "Кинджал" Х-47М, чи "Іскандер-М", чи 48Н (ракета з застосуванням С-400), або "Циркон", запущений з ракетного комплексу "Бастіон", - вказав він.

Для Повітряних сил це в першу чергу балістична ціль. Уже потім аналітики на підставі знайдених уламків ідентифікують, що це був за снаряд.

"Скажу єдине: всі "Кинджали", які були запущені по столиці України, з моменту, коли було оголошено, що зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування, всі були успішно перехоплені", - наголосив Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракета "Кинджал" розчарувала китайців - ЗМІ

Жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі у межах столиці.

Зменшення обстрілів Києва не пов'язане з тим, що Сили оборони ефективно відбивають атаки.

"Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти у Київській області, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів", - пояснив Яременко.

2 січня зранку начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив про роботу ППО. У місті оголосили повітряну тривогу. Уламок ракети впав у Голосіївському районі, сказав мер Віталій Кличко.

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що росіяни випустили на Київ ракети "Кинджал".

Внаслідок ракетної атаки на Київ було падіння решток у Печерському та Оболонському районах районах, у Солом'янському районі сталося загоряння, сказав мер.

У швидкій померла жінка, яка постраждала в будинку у Солом'янському районі.

Про пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури та житлові будинки у Соломʼянському, Голосіївському, Шевченківському, Подільському, Деснянському, Дарницькому, Оболонському і Печерському районах повідомила поліція.

Зараз ви читаєте новину «Ракети "Кинджал" більше не долітають до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі