середа, 21 квітня 2010 14:34

Влада Киргизії знайшла золото сім"ї Бакієва

Влада Киргизії знайшла золото сім"ї Бакієва
Нова влада Киргизії виявила в кількох банківських осередках гроші та цінності, що належали оточенню (друзям і родичам) колишнього президента Курманбека Бакієва. Про це заявив тимчасовий міністр фінансів Киргизії Темір Сарієв.

За словами Сарієва, знайшли готівку та золоті злитки на суму понад 20 мільйонів доларів. Точну вартість золота, як відзначає АКІpress, зараз підраховують експерти.

Кілька днів тому Сарієв вже повідомляв про знахідку. Тоді, щоправда, мова йшла про суму в 14,5 мільйона доларів. Сейфи, як стверджував виконуючий обов"язки міністра фінансів, були зареєстровані, зокрема, на Максима Бакієва (молодшого сина колишнього президента) і Бакитбека Калиєва (колишнього міністра оборони Киргизії).

За твердженням Сарієва, знайдені гроші були залишені власниками в банку "на кишенькові витрати".

У Киргизії на початку квітня відбувся переворот, в результаті якого був скинутий президент Курманбек Бакієв. Йому довелося покинути республіку і подати у відставку (пізніше, щоправда, опинившись за кордоном, Бакієв став стверджувати, що як і раніше вважає себе главою держави).

У Киргизії на поваленого президента і деяких членів його сім"ї (зокрема, сина Максима) були заведені кримінальні справи. Їх звинуватили в корупції, зловживанні повноваженнями і низці інших злочинів. Тимчасовий уряд також заявив, що 7-8 квітня, в перші дні заворушень, оточення Бакієва вивезло за кордон 200 мільйонів доларів. Нова влада республіки висловила готовність домагатися видати їм колишнього президента.
Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Влада Киргизії знайшла золото сім"ї Бакієва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі