понеділок, 14 травня 2012 22:54

Вищий спецсуд розгляне справу Кучми 31 травня

Вищий спецсуд розгляне справу Кучми 31 травня
Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Фото: donbass.ua

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 31 травня розгляне касаційну скаргу Генпрокуратури України на скасування її постанови про порушення кримінальної справи проти другого президента України Леоніда Кучми.

"Розгляд справи за скаргою захисників Ульянова С. і Петруненка В. в інтересах Кучми Леоніда Даниловича на постанову про порушення кримінальної справи призначено до розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ на 10.00 ранку 31 травня 2012 року", - зачитав порядок Вищого спецсуду адвокат колишнього співробітника Управління Державної охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько.

Він підкреслив, що захист Мельниченка прийде на суд. Крім того, адвокат Мельниченка зазначив, що приєднається до цієї касаційної скарги, буде її підтримувати і надасть свої додаткові пояснення до скарги.

"Генпрокуратуру за цією скаргою у Вищому спецсуду ми підтримаємо повністю", - запевнив Неділько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ впевнені: Кучму не залишать у спокої через смерть Гонгадзе

За його словами, у цій касації Генпрокуратура відобразила повністю позицію всіх учасників процесу. Адвокат також висловив думку, що в касації Генпрокуратура навела достатньо підстав для того, щоб відмінити рішення Печерського районного та Апеляційного судів Києва у справі Кучми.

Він пояснив, що Генпрокуратура просить скасувати попередні ухвали і направити справу до суду першої інстанції, тобто до Печерського райсуду, на новий розгляд в іншому складі суду.

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд розгляне справу Кучми 31 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі