пʼятниця, 21 червня 2024 10:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Затримали блогерів, які "засвітили" позиції ЗСУ у соцмережах
4

Служба безпеки затримала двох блогерів, які поширювали у соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони.

Один із фігурантів проживає у Запоріжжі та адмініструє власний Telegram-канал з аудиторією майже 140 тис. користувачів, повідомила 21 червня пресслужба СБУ.

"Для розкручування інформресурсу чоловік опублікував відео, на якому було видно розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп'янському районі Харківщини. Також він оприлюднив на своєму каналі відеозапис, де видно оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі. Крім того блогер "залив" трансляцію переміщення бронетехніки і артсистем в одному із регіонів України", - сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому, коли він збирався викласти у мережу нову порцію забороненого контенту.

СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» позиції ЗСУ у соцмережах
Фото: t.me/pgo_gov_ua
СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» позиції ЗСУ у соцмережах
СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» позиції ЗСУ у соцмережах
СБУ затримала двох блогерів, які «засвітили» позиції ЗСУ у соцмережах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенць корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі

Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки було завчасно проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських захисників.

Інший фігурант - мешканець Вінниччини відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ і виклав відповідне відео з прив'язкою до геолокації у Facebook. Потім він намагався "розігнати" відеозйомку у місцевих Telegram-каналах для популяризації власної сторінки у соцмережі. Співробітники СБУ своєчасно викрили фігуранта і запобігли поширенню забороненого контенту.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

"СБУ вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео і фото про діяльність Сил оборони і наслідки ворожих обстрілів. Публікація таких фото- і відеоматеріалів у мережі розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону", - наголошує відомство.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Затримали блогерів, які "засвітили" позиції ЗСУ у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі