пʼятниця, 21 червня 2024 12:48

Понад 10 посадовців торгували фіктивними довідками ВЛК
7

СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів
Фото: СБУ
СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів
СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів
СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів
СБУ ліквідувала нові схеми для ухилянтів

Служба безпеки ліквідувала ще п'ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримали понад 10 організаторів оборудок, повідомила 21 червня пресслужба СБУ. Серед них - посадовці ТЦК та військово-лікарських комісій.

"За гроші вони допомагали ухилянтам сховатися від призову через підроблені документи і подальшу втечу за кордон. Вартість таких послуг становила до 12 тис. американських доларів", - сказано в повідомленні.

На Дніпропетровщині нейтралізували злочинне угруповання, яке продавало фіктивні посвідчення про непридатність до служби за станом здоров'я. Незаконну діяльність організував очільник районного ТЦК у Кривому Розі. Для реалізації схеми він залучив двох своїх підлеглих та ще 10 спільників. Це, зокрема, посадовці місцевих лікарень і посередники для пошуку клієнтів та передачі хабарів організатору. Під час обшуків у зловмисників виявили незареєстровану зброю та понад 3,5 млн готівки у гривневому еквіваленті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС сказали, скільки чоловіків щодня затримують на кордоні

На Полтавщині повідомили про підозру очільнику районної військово-лікарської комісії і трьом його підлеглим. Посадовці "штампували" фіктивні діагнози для ухилянтів, які навіть не проходили медогляду, а тільки купували документи у посадовців ВЛК.

У Черкасах викрили керівника підрозділу одного з комунальних підприємств міськради, який продавав ухилянтам "місця" в реєстрі наркозалежних обласного наркодиспансеру. До незаконної діяльності посадовець залучив завідуючу відділенням, лікаря-нарколога медустанови. У такий спосіб фігуранти обіцяли "сховати" своїх клієнтів від призову.

На Одещині правоохоронці викрили ділків, які оформлювали військовозобов'язаним фальшиве батьківство над неповнолітніми для виїзду за кордон.

У Хмельницькому на гарячому затримали двох ділків, які продавали підроблені меддовідки про наявність ІІ групи інвалідності.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку, яка разом зі спільниками щомісяця "заробляла" на ухилянтах до $100 тис. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини, повідомила 7 червня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Понад 10 посадовців торгували фіктивними довідками ВЛК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі