пʼятниця, 21 червня 2024 10:00

У МВС сказали, скільки чоловіків щодня затримують на кордоні

У МВС сказали, скільки чоловіків щодня затримують на кордоні
Прикордонники повідомили, що спроб українців призовного віку втекти з країни від набуття чинності закону про мобілізацію не побільшало, проте вони відбуваються щоденно. Фото: СБУ

Прикордонники щодня затримують десятки людей, що намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку країн ЄС.

Зокрема тікати намагаються через ліси та річку Тису, повідомив міністр МВС Ігор Клименко в інтерв'ю "Радіо Свобода". За словами посадовця, це велика кількість громадян - близько 15%.

"Ми затримуємо людей не лише безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, які знаходяться за 5-10 км від кордону. Ми говоримо про десятки людей кожного дня - буває 10, 20, 30. Ми говоримо не тільки про людей, які хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, або пройти через гори. Ми говоримо і про тих, хто на пунктах пропуску намагається пройти по підробних документах. Це достатньо великий процент. Приблизно 15% таких наших громадян", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили нові схеми ухилення від служби: як працювали

Клименко також має інформацією про загальну кількість затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабного вторгнення РФ, але вона закрита.

"Звичайно маю, але я її не скажу, тому що ці цифри на сьогодні закриті і вони не відображають реальний стан справ. Тому що тих людей, яких ми затримуємо за 10-15-20 км від кордону, ми також в ці цифри рахуємо. Кордон із Румунією, Словаччиною, Польщею, Угорщиною з нашого боку мінімально захищений, технічно необладнаний. Є труднощі застосування великих сил прикордонників і поліції, щоб закрити кордон з Євросоюзом для наших громадян, які хочуть нелегально пройти через кордон", - зазначив він.

СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку, яка разом зі спільниками щомісяця "заробляла" на ухилянтах до $100 тис. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини, повідомила 7 червня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «У МВС сказали, скільки чоловіків щодня затримують на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі