пʼятниця, 07 червня 2024 12:55

Ексдепутатка щомісяця "заробляла" $100 тис. на ухилянтах
5

СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку
Фото: СБУ
СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку
СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку
СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку
СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку

СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку, яка разом зі спільниками щомісяця "заробляла" на ухилянтах до $100 тис.

До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини, повідомила 7 червня пресслужба СБУ.

"Служба безпеки ліквідувала ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації. За даними слідства, посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон", - звітує відомство.

Майже $100 тис. щомісяця розподілялася між усіма спільниками, серед яких були двоє колег організаторки: завідувачі відділень медустанови, лікар-профпатолог та координатор протиправної діяльності медиків на Львівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завербувала сина і доньку: депутатка працювала на ФСБ

Також до схеми були залучені декілька посадовців медико-соціальних експертних комісій західного регіону. Фігуранти діяли у складі організованого злочинного угруповання і пропонували своїм клієнтам повний пакет документів для ухилення від мобілізації.

"Спочатку ухилянтів фіктивно оформляли на амбулаторне лікування, потім діагностували в них професійне захворювання, а далі призначали групу інвалідності. У результаті комплексних заходів у Києві на гарячому затримали організаторку схеми та її спільника з Львівщини, який передавав їй відкат у розмірі 32 тис. доларів", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання фігурантів виявлено понад 40 млн грн, меддокументи та чорнові записи з обліком клієнтів.

Організаторці злочинного угруповання і чотирьом його учасникам повідомили про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Торік Служба безпеки України повідомляла, що у Києві затримали керівника психіатричного відділення місцевої клінічної лікарні, який брав хабарі з ухилянтів за фальсифікацію медичних документів, що підтверджували нібито наявність у них важких захворювань.

У Полтавській області викрили місцеву адвокатку з кількома посадовцями центру медико-соціальної експертизи, які за гроші оформлювали "клієнтам" інвалідність на родичів, щоб виїхати з ними за кордон як супроводжуюча особа.

Зараз ви читаєте новину «Ексдепутатка щомісяця "заробляла" $100 тис. на ухилянтах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі