понеділок, 19 квітня 2010 19:42

Випустили першу кредитку для мусульман

Випустили першу кредитку для мусульман
У Торонто (Канада) випустили першу картку MasterCard, що відповідає ісламському праву. Нову кредитку, згідно з законом "шаріату", що забороняє відсоткову ставку, представлять в Ісламському фінансовому інституті міста. Після тестування її запустять у серійне виробництво наприкінці року.

Безвідсоткова карта Freedom Plus MasterCard, відповідає вченню Магомета, яке "дозволяє торгівлю, але не відсоток", каже Омар Калаїр, голова інституту. Очікують, що ця ініціатива матиме великий успіх. Калаїр впевнений, що це буде хорошим подарунком мусульманам Канади, яких у країні близько мільйона. Як і всі інші новації інституту, покликані спростити життя людям, що вірять у приписи Корану. З часом, картка стане популярною і в інших країнах, каже бізнесмен.

Активувати картку на два роки коштуватиме 50 канадійських доларів. Решта не коштуватиме ані центу, не буде ані щомісячних виплат, ані комісій за здійснення трансакцій. Для власників картки передбачено також знижки на польоти компанії "Etihad Airways", на рейс з Торонто до Абу-Дабі (ОАЕ).
Gazeta.ua за матеріалами Adnkronos
Зараз ви читаєте новину «Випустили першу кредитку для мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі