субота, 09 липня 2022 07:12

В Україну суне негода: де чекати на вітер і грози з градом

В Україну суне негода: де чекати на вітер і грози з градом
На півночі Лівобережжя пройдуть помірні короткочасні дощі. Фото: pixabay.com

9 липня майже по всій території України пройдуть грозові дощі.

Водночас у східних областях буде сухо, вдень спека там стоятиме до +34°С, повідомляє Укргідрометцентр.

Окрім східних і південно-східних областей, місцями очікуються невеликі опади. Майже по всій країні можливі грози. На півночі Лівобережжя пройдуть помірні короткочасні дощі. Вітер північний, північно-західний, у східній частині південно-східний, швидкістю 5-10 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похолодання огорне грозами частину України: прогноз на вихідні

Температура повітря в північних регіонах становитиме +23...29°С. На заході вдень буде в межах +20...26°С, а у східних областях повітря прогріється до +31...34°С. На півдні України вдень також буде спекотно, +28...33°С, а в центральних областях термометри покажуть +25...31°С.

Сьогодні в столиці очікується мінлива хмарність. Місцями пройде невеликий короткочасний дощ із грозою. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура повітря в Києві вдень підніметься до +24...26°С.

На півдні та сході послаблення спеки можливе з 10-11 липня. Літо триває і тому спекотна погода ще повертатиметься.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «В Україну суне негода: де чекати на вітер і грози з градом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі