середа, 06 липня 2022 15:00

Зниження температури та грозові дощі з градом: оновили прогноз на завтра

7 липня спека в Україні відступить не лише в західних, а й у північних та значній частині центральних областей.

Дихати можна буде на повні груди за температури повітря +22...28°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Водночас схід, південь та Дніпропетровщина все ще належатимуть спекотній погоді, +30...35°С.

"Спека ось нещодавно панувала в усій Україні, а вже сьогодні в західних областях, наприклад, спостерігається десь навіть 16 градусів. Така вона, атмосфера над нами – як ми щось захочемо, вона одразу записує у блокнотик і виконує побажання. Часом побажань так багато і взаємопротилежні, що не встигає старенька, тому треба набратися терпіння і почекати", – написала вона.

Дощі з грозами у четвер імовірніші у північних, місцями центральних областях, на Одещині та Миколаївщині. На решті території на Івана буде суха спекотна погода. Щоправда, опади будуть вкрай нерівномірні. Температурні контрасти в зоні атмосферного фронту значні – від +16°С до +34°С, тому при грозах можливі сильні зливи, град та пориви вітру до шквального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну суне негода: де чекати на шквальний вітер і грозу з градом

У Києві завтра і надалі очікується комфортна температура повітря. Спека на Івана послабне до +24°С. Дощі з грозою очікуються у столиці найближчої ночі та завтра вранці. Вдень у четвер ймовірність злив менша.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Прогностична діаграма найближчих днів
Прогностична діаграма найближчих днів

"Надалі температурний фон у багатьох областях України передбачається милосердним і комфортним. На півдні та сході послаблення спеки можливе з 10–11 липня. Літо триває і тому спекотна погода ще повертатиметься до нас", – додала синоптикиня.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Зниження температури та грозові дощі з градом: оновили прогноз на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі