пʼятниця, 20 жовтня 2023 06:11

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження
Дощі та сильні пориви вітру прогнозують 20 жовтня. Фото: pixabay.com

20 жовтня у більшості областей України пройдуть дощі. Вітер південно-західний, у північній частині східний зі швидкістю 7-12 м/с.

Оголосили штормове попередження, повідомили в Укргідрометцентрі. Протягом дня, крім заходу та півночі, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, а в Карпатах становитимуть до 20-25 м/с.

У п'ятницю буде хмарно. Протягом дня, окрім південних регіонів, дощитиме. Синоптики попереджають про шквали в південних, центральних та східних областях. Водночас Закарпаття накриють сильні опади.

Температура повітря у північній частині вдень коливатиметься в межах +7...12°С, на півдні становитиме +17...22°С, а на решті території очікується +13...18°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня осінь: в Україну завітає атмосферний фронт із дощами

На Київщині передбачається хмарна погода та дощі. Вітер матиме східний напрямок зі швидкістю до 7-12 м/с.

У столиці стовпчики термометрів покажуть +10...12°С.

8 жовтня на горі Піп Іван, де розташована колишня обсерваторія "Білий слон", випав перший сніг. Сніг розпочався близько 13:30, а до цього йшов дощ. Відповідні світлини та відео у Facebook оприлюднила мандрівниця Леся Чернятович.

Піп Іван або Чорна Гора - одна з найвищих вершин українських Карпат заввишки 2020,5 м.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі