пʼятниця, 29 січня 2010 16:23

В світ вийшла книга про хвороби Гітлера

В світ вийшла книга про хвороби Гітлера

Лідер Третього Рейху Адольф Гітлер був не тільки кровожерним тираном, але і справжньою розвалиною. Це зрозуміло з книги, що нещодавно вийшла в світ, під назвою "Чи Був Гітлер хворий?", написаної істориком Генріхом Еберле і лікарем головної берлінської клініки Charité Хансом-Іоахімом Нойманом. Автори виклали повну історію хвороби людини, яка розв"язала Другу світову війну і Голокост в ім"я расистської маревної ідеї про перевагу арійців, пише La Repubblica.

За даними авторів видання, фюрер був сексуально залежним іпохондриком і наркоманом, страждав на гіпертензію, хронічні розлад і навіть хворобу Паркінсона, пише італійська газета.

Дантисти Гітлера отримали від SS запас золота, щонайменше 50 кг, щоб у будь-який момент воно було під рукою для лікування зубів Гітлера. І це золото не з наукових або хірургічних лабораторій, не з Reichsbank, державного банку, а коронки і зуби, вирвані у сотень або тисяч ув"язнених Освенціма та інших нацистських таборів смерті, вражається автор статті.

Коли фюрер був пригнічений або його моральний дух був на нулі, особистий лікар Морелль вводив йому первітін - засіб, що викликає сильну залежність, добре відомий в елітних частинах нацистських військ. В даний час, пише автор статті, аналог цього препарату - Crystal Meth - є "дискотечним" наркотиком. Його прихильники називають його "наркотик фюрера".

Автори книги розповідають і про те, що перед кожною приватною зустріччю з Євою Браун, в усякому разі з 1944 року, Гітлеру робилися ін"єкції тестостерона і гормонів, отриманих з насінної рідини і простати бичків. Але і це ще не все. Гітлер страждав на метеоризм, який Морелль лікував ліками, що включають стрихнін, а також на постійні болі в кишечнику, що було причиною нападів гніву, які все частіше повторювалися.

Проблеми з кишечником змусили фюрера перейти на вегетаріанську дієту - і цей факт пропаганда режиму представила як доказ любові вождя до тварин. Щонайменше двічі у фюрера видаляли з горла поліпи, а в останні роки життя у нього розвинулася хвороба Паркінсона. Всього, включаючи полівітаміни і концентрований цукор, Гітлер приймав 82 лікарських препарати.

Фюрер довіряв своєму особистому лікареві, якого він називав Doktorchen, "мій дорогий лікар". Але Морелля ненавиділи інші керівники Рейху. Герінг з презирством називав його "правитель шприців рейху". 21 квітня 1945 року, коли радянські війська були за один крок від бункеру Гітлера фюрер сказав лікареві: "Спасибі, спокійно повертайся в штатському в свій медичний кабінет на Курфюрштендамм", підсумовує видання.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «В світ вийшла книга про хвороби Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі