середа, 21 жовтня 2009 19:58

У Києві страйкують студенти державного вузу

У Києві страйкують студенти державного вузу

Студенти молодших курсів Київського державного інституту прикладного мистецтва і дизайну імені Бойчука почали страйк проти дій керівництва навчального закладу.

Акція протесту почалася у середу, 21 жовтня, і продовжиться 22 жовтня.

Про це повідомила мати однієї зі студенток вишу. За її словами, студенти оприлюднили одразу кілька претензій до керівництва.

По-перше, керівництво навчального закладу звинувачують у тому, що воно не дозволяє студентам нормально вчитися. Зараз у приміщенні вузу проходить ремонт, і молоді люди фактично позбавлені можливості вивчати профільні предмети - малювання та інші, адже не мають доступу до майстерень, обурилася жінка.

Крім того, за її словами, керівництво інституту не віддає батькам студентів підписані ще два місяці тому контракти, чим порушує їхні права. За словами матері студентки, незважаючи на обіцянки перетворити вуз на університет, зараз розглядається питання про його перетворення на коледж.

Причин цього ніхто не пояснює, але деякі студенти підозрюють, що так навчальний заклад буде легше приватизувати.

Також студенти незадоволені тим, що їм підвищили плату за гуртожиток - зі 110 до 195 гривень на місяць.

Студенти інституту вимагають зустрічі з ректором Миколою Яковлєвим, проте він до них поки що не вийшов.

Натомість до протестувальників вийшов проректор, який у грубій формі пояснив, що їхні вимоги налагодити навчальний процес та вирішити питання плати за гуртожиток задоволені не будуть, додала мати студентки.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «У Києві страйкують студенти державного вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі