четвер, 31 травня 2012 18:03

У Рівному люди перекрили центральну вулицю через свавілля чиновників
5

Люди вийшли на вулицю з дітьми
Фото: Фото надане О. Лащуком
Фундамент АЗС засипали землею
Над фундаментом розсадили дерева
Будувати АЗС в рекреаційній зоні заборонено
Мер до людей не вийшов

Сьогодні о 12.30 у Рівному на вулиці Соборна депутат міськради Олександр Лащук разом із місцевими мешканцями зупинили транспортний рух, протестуючи проти будівництва біля міського парку автозаправної станції. Вони понад годину ходили поперек центральної вулиці на пішохідному переході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві мітингують проти нового Трудового кодексу

"У червні минулого року відбулися громадськи слухання й люди висловилися проти будівництва на вулиці Соборна 422 автозаправної станції, - розповів Олександр Лащук, голова постійної комісії з питань захисту прав людини, законності й правопорядку Рівнеради. - Однак, незважаючи на це рішення громади бізнесмени вивели на будівельний майданчик великогабаритну техніку, кран. Вони залили фундамент. Люди обуренні такою зневагою й зухвальством".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "демократичних" Штатах безцеремонно били тих, хто проти НАТО

Місцеві мешканці фундамент новобудови засипали землею й посадили клени. Кожне дерево назвали іменами відомих в краї чиновників – Володимира Хомка, міського голови Рівного, Василя Лазутка, начальника обласної міліції.

"Ми вирішили з людьми не піддаватися свавіллю та беззаконню й будемо захищати справедливість. Будівництво АЗС в рекреаційній зоні поряд з багатоквартирним будинком є недопустимим. Це добре знають у владі, але мовчать і не заступаються за скривджених місцевих мешканців. До протестувальників не приїхали, ані мер міста, ані його заступники", - додав Олександр Лащук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція йде до Литвина вимагати зняття з розгляду закону про мови

За його словами після обіду з протестувальниками зустрілися працівники прокуратури й пообіцяли ретельно розібратися в справі. Нагадаємо, що в січні в обласному центрі на вулиці Басівкутській депутати міськради Олександр Лащук і Анатолій Чугуєвець разом з місцевими мешканцями сокирами розвалили огорожу на будівельному майданчику АЗС. Її зведення влада погодила всупереч рішенню громадських слухань.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному люди перекрили центральну вулицю через свавілля чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі