неділя, 02 червня 2024 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

В Міноборони повідомили, скільки українців вже оновили свої облікові дані

В Міноборони повідомили, скільки українців вже оновили свої облікові дані
Найчастіше для оновлення даних українці користувалися додатком "Резерв+". Фото: УНІАН

Вже близько 1,5 млн військовозобов'язаних українців оновили свої облікові дані онлайн, у ТЦК чи ЦНАПи.

Найчастіше українці користувалися застосунком "Резерв+". Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

"Близько 1,5 млн українців вже успішно виконали цю вимогу закону (оновили облікові дані, - Gazeta.ua). Лідером за кількістю оновлень залишається мобільний застосунок "Резерв+", - заявив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлення даних через застосунок "Резерв+" достатньо, щоби уникнути штрафу - омбудсмен

За його словами, з 18 червня у застосунку "Резерв+" з'явиться QR-код і електронний кабінет стане онлайн-аналогом паперових військово-облікових документів.

За даними Міноборони, з 18 травня понад 14 тисяч військовозобов'язаних зі 124 країн вже оновили свої облікові дані онлайн. Серед країн-лідерів Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Великобританії, Литва, Нідерланди та Словаччина.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони повідомили, скільки українців вже оновили свої облікові дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі