неділя, 27 травня 2012 04:47

Школяр захистив свої права, одягнувши спідницю

13-річний Кріс викликав сенсацію своїм ексцентричним способом виразити протест проти того, що йому заборонили носити в школі шорти в жарку погоду.

Його дії послужили поштовхом до перегляду політики коледжу Імпінгтон-Віллідж в Кембриджширі щодо уніформи учнів, коли одного разу в минулому році він з'явився на заняттях у спідниці до колін. Про це пише Daily Mail.

За словами школяра, несправедливо, що дівчаткам дозволяється носити спідниці, в той час як хлопчикам заборонено носити шорти. Згідно з правилами коледжу, учні повинні носити "строгі чорні брюки або спідниці до колін без розрізів" - але в правилах немає ніяких вказівок щодо статі студентів.

Біля воріт школи до Кріса приєдналися близько 30 його друзів, щоб звернутися до директора школи Роберта Кемпбелла з проханням переглянути правила. Вони розгорнули плакати з написами "Прохолодні шорти, а не спекотні брюки" і "Ноги хлопчиків заслуговують кращого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хлопці в спідницях - це те, що треба для молоді" - Арфуш про номер Гайтани

Кріс отримав підтримку з боку багатьох людей по всій країні - навіть ведучий програми Daybreak Адріан Чайлз (Adrian Chiles) надів спідницю в знак солідарності зі школярем.

24 травня Кріс, нарешті, зміг оголосити про свою перемогу, після того як керівництво школи повідомило, що хлопчикам буде дозволено носити шорти після закінчення канікул і до кінця навчального року.

Юнак, який сподівається стати політиком, з радістю прийняв новини про скасування заборони, додавши при цьому: "Шкода, що після перегляду правил, який зайняв так багато часу, змінилося так мало. Здається, що дорослі вплинули на прийняття цього рішення набагато більше, ніж самі учні".

Зараз ви читаєте новину «Школяр захистив свої права, одягнувши спідницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі