четвер, 22 квітня 2010 14:12

У Києві на дахах будинків можуть з"явитися парки

У Києві на дахах будинків можуть з"явитися парки

На дахах будівель у Києві пропонують облаштовувати парки. Відповідний проект рішення "Про організаційні заходи щодо впровадження проекту "Парк у власному будинку" підготував депутат Київради від БЮТ Олександр Бригінець.

"Колись Київ був одним із найзеленіших міст світу, але кияни не повинні обманювати себе сьогодні - пригадаємо темпи знищення зелених насаджень. Саме тому я пропоную створювати парки на дахах, що вже давно практикується у всьому світі", - зазначив О.Бригінець.

Зокрема депутат пропонує впорядити парки на дахах суспільних, промислових і соціальних споруд (готелі, адмінбудівлі) і об"єктах інфраструктури (гіпермаркети, торгово-розважальні комплекси тощо). На його думку, це допоможе вирішити проблему скорочення зелених зон через густину забудови і дасть змогу поліпшити екологічний стан столиці.

"Як приклад облаштування зеленою зоною можна використати дах будівлі Київради. Тоді провести екскурсії можна буде не тільки по коридорах, але і на даху. Водночас це дасть змогу власникам будівель, будівельникам, кооперативникам і комунальникам оцінити масштаби, витрати і вигоду від цієї ідеї", - додав він.

О.Бригінець також прогнозує, що забудовники розкритикують його пропозицію, оскільки це вимагатиме від них додаткових витрат. У зв"язку з цим, враховуючи важливість проекту для міста, депутат запропонував покласти частину витрат щодо реалізації проекту "Парк у власному будинку" на бюджети різних рівнів.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «У Києві на дахах будинків можуть з"явитися парки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі