пʼятниця, 16 квітня 2010 14:02

Столичні парки обладнають тренажерами

Столичні парки обладнають тренажерами

Столична влада має намір облаштувати дитячі та спортивні майданчики з тренажерами у міських парках відпочинку.

Про це в інтерв"ю муніципальній газеті "Хрещатик" заявив виконуючий обов"язки заступника голови КМДА Ігор Добруцький.

Він наголосив, що до його теперішніх обов"язків належить озеленення міста (зокрема 115 парків столиці) та розробка програм відпочинку.

"Крім того, що я відповідатиму за їх озеленення, за ландшафтну розробку, за дозвілля та культурну програму. Для забезпечення належних умов дозвілля до наших завдань входить санітарна очистка парків, облаштування дитячих майданчиків та спортивних майданчиків із тренажерами", - сказав Добруцький.

Він наголосив, що це є обов"язковою частиною програми, яку будуть реалізовувати за кошти комунальних підприємств.

"Є ще інша частина - співпраця з бізнесом. Підприємці надаватимуть послуги, на які в бюджеті міста грошей бракує. Це, скажімо, якісь літні кафе, атракціони тощо. Головне, щоб у міський бюджет надходило не менше 50 відсотків прибутків від цієї діяльності", - сказав в.о. заступника голови КМДА .

Він додав, що столична влада розробила графік облаштування 29 зон відпочинку і 20 найрейтинговіших парків.

"Наприклад, на Русанівській набережній ми хочемо зробити все вже до Першого травня: санітарну очистку, дитячий майданчик, тренажери. Загалом є розписана концепція і дата введення в експлуатацію кожної ділянки", - сказав Добруцький.

За його словами, згідно з цією концепцією, зони відпочинку хочуть облаштувати до 17 травня, а парки - до вересня, оскільки у них ще встановлюють атракціони.

Добруцький наголосив, що міські жителі зможуть користуватися усіма "благами парків" безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Столичні парки обладнають тренажерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі