неділя, 28 лютого 2010 15:57

У Франції найсильніший за останні 10 років шторм забрав життя 15 людей

У Франції найсильніший за останні 10 років шторм забрав життя 15 людей

У результаті сильного шторму і повеней, які обрушилися в неділю, 28 лютого на Францію, загинули щонайменше 15 людей. У суботу загинули три людини, у неділю - ще 12. Кількість жертв може зрости.

Найбільше постраждали регіони в центральній Франції та Бретань. Понад мільйон людей залишилися без електрики.

Швидкість поривів вітру досягала 150 кілометрів на годину, а висота хвиль, що обрушилися на західне і північне узбережжя Франції - 8 метрів. Повінь (у деяких прибережних містах вода піднялася до 1,5 метра) загнала жителів на дахи будинків.

Атлантичний шторм спочатку накрив Португалію, потім перемістився до Іспанії і далі до Франції. Швидкість вітру, заміряна на верхівці Ейфелевої вежі в Парижі, становила 175 км / год.

Через шторм Air France скасувала 70 рейсів, заборонений виїзд вантажівок на основну автомагістраль, що з"єднує Францію та Іспанію.

"Це дуже потужний та інтенсивний шторм, який швидко рухається", - заявив міністр внутрішніх справ Іспанії. Метеорологи заявили, що це найсильніший шторм у Франції з 1999 року.

Gazeta.ru, News.am

Зараз ви читаєте новину «У Франції найсильніший за останні 10 років шторм забрав життя 15 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі