неділя, 03 січня 2010 10:38

Сьогодні моряки з "Аріани" прибудуть до Оману, далі - в Україну

Сьогодні моряки з "Аріани" прибудуть до Оману, далі - в Україну

За сприятливих погодних умов прибуття судна "Аріана" до оманського порту Салала очікується протягом 3 січня.

Про це йдеться у повідомлення Міністерства закордонних справ України, розміщеному на офіційному сайті.

У заяві зазначається, що МЗС продовжує координувати графік руху балкера "Аріана" та його супровід міжнародними силами до порту Салала (Оман).

Станом на 16:00 2 січня 2010 року балкер прямує до порту призначення у супроводі фрегату міжнародних військово-морських сил, який знаходиться на короткій відстані від "Аріани".

Згідно з інформацією, отриманою напередодні від капітана Геннадія Воронова, машини на судні працюють нормально, кількість пального є достатньою і "Аріані" вдається тримати стабільну швидкість – близько 7 морських вузлів. Фізичний та психологічний стан членів екіпажу нормальний.

Як повідомила компанія-оператор "Alloceans Shipping Co Ltd", сформовано новий екіпаж судна, який має замінити членів діючої команди. Новий екіпаж "Аріани" готовий вилетіти до Оману вже ближчим часом.

На виконання доручення міністра Петра Порошенка, в ніч з 2 на 3 січня до Оману прибуває посол України в Королівстві Саудівська Аравія Петро Колос, для оперативного вирішення організаційних питань по прибутті "Аріани" до порту Салала та зустрічі українських моряків.

Повернення на Батьківщину українських моряків – членів екіпажу балкера "Аріана", які тривалий час перебували у піратському полоні, заплановано спеціальним українським літаком після проходження необхідних формальностей в оманському порту Салала, медичного огляду та передачі судна новому екіпажу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні моряки з "Аріани" прибудуть до Оману, далі - в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі