пʼятниця, 25 грудня 2009 12:11

Моряки з Аріани не встигнуть повернуться додому до Нового року

Моряки з Аріани не встигнуть повернуться додому до Нового року

Моряки зі звільненої Ariana не встигнуть повернуться в Україну до Нового року

Звільнені з піратського полону українські моряки, члени екіпажу судна Ariana, зможуть повернутися додому не раніше Нового року.

Про це повідомив голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж. Такі терміни він пояснює тим, що на кораблі немає палива, і до нього відправлений буксир для дозаправки.

Зараз судно з 24-ма українцями, які вісім місяців провели в полоні сомалійських піратів, дрейфує у морі. Буксир з паливом перебуває за тисячі кілометрів від Ariana. Його руху перешкоджає сильний шторм. Корабель рухається проти течії. Pозвідники сподіваються, що він зможе дістатися до Ariana через кілька днів.

"Сподіваємося, що днями, буквально найближчим часом він (корабель Ariana) прибуде, і далі все буде добре. За кілька днів приїде, очистять дно від водоростей і після Нового року в порт, а потім і в Україну", - сказав Микола Маломуж.

Нагадаємо, 10 грудня, судно Ariana було звільнене з піратського полону в Сомалі. За звільнення судна Ariana було заплачено викуп у розмірі від $ 2,6 млн. до більш ніж $ 3 млн. Як повідомило джерело Сегодня в Службі зовнішньої розвідки, $ 1,7 млн. заплатив кандидат у президенти України Сергій Тігіпко.

За матеріалом 5 канал

Зараз ви читаєте новину «Моряки з Аріани не встигнуть повернуться додому до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі