вівторок, 15 грудня 2009 16:10

Пірати влаштували перестрілку, коли ділили викуп за "Аріану"

Пірати влаштували перестрілку, коли ділили викуп за "Аріану"

Сомалійські пірати, які 10 грудня отримали викуп за грецьке судно Ariana, застрелили на березі перехожого під час розподілення отриманих грошей.


Про це повідомив представник піратів Мохамед Адан Нур.

Інцидент стався на суші, в порту Хобйо, за 480 кілометрів від столиці Сомалі Могадішу. За словами співрозмовника агентства, конфлікт між бандитами спалахнув одразу після того, як їм були передані гроші - близько 2,8 мільйона доларів. Спочатку злочинці протягом декількох днів сварилися, а в понеділок увечері суперечка перейшла в перестрілку.

Пірат розповів, що причиною запеклої суперечки стала та обставина, що один з бандитів відмовився віддавати своєму товаришеві давній борг. Отримавши свою частку від викупу, кредитор не захотів розлучатися з частиною грошей. Співрозмовник AFP підкреслив, що подібні конфлікти - не рідкість серед піратів.

"Невинний мирний мешканець був втягнутий в цей конфлікт, і тому був убитий. Якби ми не поспішили і не втрутилися б у ситуацію, жертв могло б бути набагато більше", - підкреслив Мохамед Адан Нур.

Пірати звільнили грецький суховантаж Ariana, екіпаж якого складався з 24 громадян України, 10 грудня. Розбійники утримували захоплене в Індійському океані судно в полоні з травня 2009 року. Після звільнення судна і його команди Служби зовнішньої розвідки України назвала суму викупу за Ariana. Спочатку пірати вимагали 3,5 мільйона доларів, однак у підсумку отримали 2,8 мільйона.

Згідно так званого "піратського кодексу", розподіл грошей між усіма загарбниками відбувається на березі. Пірати висаджуються на сушу, а після цього забігають на своє судно назад. Той, хто першим ступить на борт, отримує додатковий бонус.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Пірати влаштували перестрілку, коли ділили викуп за "Аріану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі