четвер, 10 грудня 2009 15:55

Ющенко розповів, як він звільняв "Аріану"

Ющенко розповів, як він звільняв "Аріану"

24 українських моряка судна "Аріана" звільнені з піратського полону.

Про це повідомила прес-служба Президента України

"Українські моряки звільнені. Я вітаю 24 наших хлопців, їх сім"ї з перемогою", - сказав президент України Віктор Ющенко.

В.Ющенко повідомив, що моряки будуть доставлені в найближчий порт, а потім українським літаком відправляться додому.

"Я дав доручення на виділення медичної допомоги, правової і консульської (допомоги) для повернення наших моряків", - розповів він.

Президент нагадав, що звільнення моряків відбулося після "складної копіткої роботи, складних і напружених переговорів".

"У нас була надзвичайно складна ситуація, по суті, тема звільнення дуже часто заходила в глухий кут", - відзначив В.Ющенко.

Глава держави додав, що питання звільнення моряків постійно знаходилося під його контролем.

"Я дав відповідне доручення офіційним службам України, Службі зовнішньої розвідки разом з міжнародними партнерами з відробітки низки сценаріїв, які б забезпечили звільнення українських моряків. Зараз я можу сказати, що ми є свідками завершення цієї операції", - завірив В.Ющенко.

Як повідомлялося, пірати 2 травня в Аденській затоці захопили судно "Аріана" (прапор - Мальта, компанія-оператор "Alloceans Shipping Cо. LTD" (Греція). Всі 24 члени екіпажу є громадянами України.

За даними інформованих джерел, за звільнення судна його власник передав піратам $2,5 млн. Сомалійські косари зараз покидають корабель.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів, як він звільняв "Аріану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі