четвер, 14 березня 2024 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Сирський оголосив про початок ротацій на передовій
4

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав бригади, які тримають оборону на Запорізькому напрямку.

Він запевнив, що оперативна обстановка в цьому районі знаходиться під контролем. Про це генерал повідомив у Facebook.

За його словами, ворог продовжує атакувати українські позиції в районах Роботиного та Вербового. Однак, без особливого успіху.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Запорізькому напрямку фронту
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Запорізькому напрямку фронту
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Запорізькому напрямку фронту
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський побував на Запорізькому напрямку фронту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові назвали головну стратегічну ціль ворога на сході

"Бойові дії характеризуються численним застосуванням дронів всіх типів у поєднанні з вогнем артилерії та мінометів. За таких обставин ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою. У цих умовах надійний захист наших військовослужбовців можуть забезпечити тільки сучасні та потужні засоби РЕБ, роль та значення яких постійно зростає. Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу", - зазначив Сирський.

Він наголосив, що, не зважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, українським військам вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї.

"Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад", - додав Сирський.

Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 березня Генеральний штаб Збройних сил України. Українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Сирський оголосив про початок ротацій на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі