четвер, 14 березня 2024 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 750-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 березня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

"Авіація Сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну ракету. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу противника", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує небезпека раптового прориву окупантів на фронті - ISW

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили чотири атаки противника в районах населених пунктів Табаївка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка та Верхньокам'янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки противника в районах східніше Часового Яру, Богданівки та Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 20 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та південніше Золотої Ниви Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог сім разів атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби, здійснено два безуспішні штурми позицій наших військ.

У ніч проти 14 березня у Бєлгородській області спалахнула пожежа унаслідок детонування двох безпілотників у селищі Прохорівка. Постраждалих внаслідок атаки немає, повідомив губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі