четвер, 14 березня 2024 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові назвали головну стратегічну ціль ворога на сході

Військові назвали головну стратегічну ціль ворога на сході
У ЗСУ назвали головну стратегічну ціль росіян на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагаються цілодобово штурмувати Збройні сили України на передовій. Минулої доби відбувалися атаки ворога. Їх відбивали вдень, ввчері та сьогодні вночі.

Наразі ситуація на фронті напружена, розповів 14 березня командир взводу 95-ї ОДШБр Станіслав Краснов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Армія ворога намагається сунутись та штурмувати невеликими піхотними групами, просуваючись по 5-10 метрів вперед та ховаючись у земельних окопах. Періодично вони намагаються застосовувати техніку та бронетехніку, прориватись танками там, де це можливо. Танки також знищуються, зокрема вчора. Ситуація важка, але ми тримаємо лінію оборони", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Декілька днів окупанти просуваються піхотою, а потім неочікувано залучають кілька танків. Росіяни сподіваються на удачу.

"Проте їм не вдається проїхати, а згорілі танки залишаються на місці. Терни - це один із найближчих великих населених пунктів, який йде до Лиману. Якщо росіяни візьмуть Лиман, це відкриє їм пряму дорогу на Слов'янськ та Краматорськ. Це стратегічна ціль ворога номер один", - пояснив Краснов.

Армія РФ наразі займає панівні висоти позаду Тернів.

"Там ландшафт - це посадки та річки, тому важливо командирам вміти правильно розташовувати особовий склад", - повідомив командир.

Триває 750-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 березня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Військові назвали головну стратегічну ціль ворога на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі