пʼятниця, 12 січня 2024 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни відмовляються штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі

Росіяни відмовляються штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі
Росіяни перевели на Херсонщину десантників та морпіхів. Фото: eastnews.ua

Десантники та морпіхи РФ відмовляються йти на штурм українських позицій на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Лобові штурми нерідко відбуваються без підтримки броньованої техніки і приводять до великих втрат. Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк сказала про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Зараз на нашому напрямку зменшилася кількість підрозділів типу "шторм Z", а більше зосереджено морських піхотинців і десантників. А вони вважають себе елітою й іти в такі штурми вони не хочуть", - зазначила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк розповіла деталі

В окупантів через це виникають морально-психологічні розлади в підрозділах і різні суперечки.

"Саме тому в керівництві угруповання "Дніпро", яке там зараз базується, є дуже багато розладу в загальному розумінні подальшого розвитку подій", - вказала речниця.

Впродовж доби, 11 січня, відбулось 56 бойових зіткнень. На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV. Росіяни за підтримки бронетехніки проводять штурмові дії, пише Генштаб у зведенні.

Ворог за добу завдав три авіаційних удари та здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовляються штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі