понеділок, 18 грудня 2023 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк розповіла деталі

ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк розповіла деталі
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

При цьому загарбники час від часу намагаються штурмувати українські сили. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулись на кількох напрямках - свіжі карти боїв

За її словами, підрозділи РФ, які перебувають на території України, дуже різноманітні. Між ними інколи виникають внутрішні сутички. Зокрема, щодо того, хто буде результативнішим на фронті в Україні.

"У них внутрішній розбрат, дуже очевидний і у радіоперехопленнях, і в загальній поведінці, яку ми можемо спостерігати за допомогою аеророзвідки. Бачимо, що злагодження у підрозділах ворога немає. Але час від часу в них є змагання за те, хто буде результативнішим на своєму відрізку відповідальності. І в такому випадку вони змагаються по результативності саме штурмових дій", - зазначила Гуменюк.

Однак, за її словами, у цьому питанні українські підрозділи не дають загарбнику шансу.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 64 бойових зіткнення. На Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах ворога.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Херсонщини - Гуменюк розповіла деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі