вівторок, 12 березня 2024 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалили штурм на лівобережжі Херсонщини

Росіяни провалили штурм на лівобережжі Херсонщини
Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Херсонщини. Фото: скріншот з відео

На півдні Сили оборони на фронті утримують позиції на лівому березі Дніпра в районі Кринок у Херсонській області.

Росія відправляє на штурми цих районів "елітні" підрозділи, заявила 12 березня керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми продовжуємо утримувати плацдарми. Наші підрозділи працюють у надзвичайно важких умовах. Але вдається тримати позиції і працювати над розширенням плацдарму, при тому що ворог не полишає спроб своїх штурмів, хоч вони і невдалі. Минулої доби противник знову спромігся на один такий штурм без бронетехніки, тобто суто піший штурм, і знов мав потужні втрати", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки

На штурми РФ кидає і "елітні" десантно-штурмові підрозділи, і берегову охорону, і морську піхоту, а також нещодавно мобілізованих.

"Фактичної конкретної задачі з реалізації тактичного задуму, вони не виконують. Вони працюють на виснаження наших військових", - додала Гуменюк.

На Оріхівському напрямку окупанти сім разів атакували позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області, повідомив уранці 12 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснено спробу штурму позицій наших військ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалили штурм на лівобережжі Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі