вівторок, 12 березня 2024 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знищили "Бук" і "Зоопарк" росіян - ранкове зведення Генштабу

ЗСУ знищили "Бук" і "Зоопарк" росіян - ранкове зведення Генштабу
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 748-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

На фронті відбулося 72 бойових зіткнення, повідомив уранці 12 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та пункту управління противника", - звітує Генштаб.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітному ракетному комплексу "Бук-М1" та радіолокаційному комплексу контрбатарейної боротьби 1Л219 "Зоопарк".

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни скинули авіабомбу на житлову багатоповерхівку

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 15 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Григорівка та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили шість атак противника в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка, Ступочки та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 16 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти сім разів атакували позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби здійснено спробу штурму позицій наших військ.

11 березня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук опублікував відео удару по пункту управління російських окупантів.

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" обстановка складна, але контрольована, повідомив генерал Олександр Тарнавський.

За 746 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 424 980 осіб. Сили оборони України знищили 12874 броньованих машин росіян, 6739 танків, 347 літаків, 325 гелікоптерів, 25 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знищили "Бук" і "Зоопарк" росіян - ранкове зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі