понеділок, 11 березня 2024 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку: втрати ворога вражають

Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку: втрати ворога вражають
Наші війська продовжують нищити окупантів. Фото: Генштаб

В операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" обстановка складна, але контрольована.

За добу відбулося 45 бойових зіткнень. Ворог завдав 25 авіаударів, три ракетні удари, 1053 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

"Наші війська проводять активні дії на визначених напрямках, завдають ворогу вогневого ураження, продовжують нищити окупантів", - зазначив він.

Загальні втрати ворога за добу склали: у живій силі - 392 особи (вбитими й пораненими); в озброєнні та військовій техніці - 47 одиниць, не враховуючи БпЛА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про ситуацію на передовій - свіже зведення

Зокрема, це один танк, 10 бойових бронемашин, вісім артсистем, одна РСЗВ, один ПТРК, два засоби ППО, 21 авто, три одиниці спецтехніки. Нейтралізовано або знищено 352 БпЛА різних типів.

Сили оборони також знищили чотири склади боєприпасів та ще три важливі об'єкти - командний пункт і бліндажі.

Серед знищених російських озброєнь на Запорізькому напрямку - ЗРК "Бук-М2", комплекс РЕБ "Палантин-К", станція РЕБ "Лєєр".

Окупанти на фронті на Донбасі нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки, зокрема біля Бердичів та неподалік Орлівки.

У районі Авдіївки тривають позиційні бої, свідчать геолокаційні кадри, опубліковані 9 і 10 березня. Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку: втрати ворога вражають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі