вівторок, 12 березня 2024 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки

ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки
Ракету з акваторії Чорного моря росіяни спрямовували під час атаки БпЛА. Фото: pixabay.com

Російська Федерація не припиняє атакувати південні області України.

Вночі окупанти вкотре спрямували свої безпілотники на ці регіони, а також раптово запустили ракету, заявила 12 березня керівниця об'єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сили ППО знищили дрони на території Херсонської та Миколаївської областей. У зоні відповідальності ОК "Південь" вночі минулося без влучань. Ворог не залишає поза увагою південні регіони не тільки вздовж лінії зіткнення. Його бентежать не лише прифронтові території. Намагається тиснути на населення, на потужності на більш глибоких тилових позиціях. Йдеться про Одещину, Миколаївщину, де деокуповані території відновлюються і повертаються до повноцінного життя", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни скинули авіабомбу на житлову багатоповерхівку

Припортова інфраструктура Одещини залишається в зоні пріоритету ворожих уражень. Тому й ракету з акваторії Чорного моря росіяни спрямовували саме по цій області під час атаки БпЛА.

"Таким чином ворог намагався завдати раптового удару. Коли дрони заходили по північній частині Одеської області і загрози з моря нібито не було. Але таким підступним планом РФ намагається переорієнтувати систему протиповітряної оборони, навантажити додатково, заплутати, підбираючи тактику більш результативну. Але відповідного успіху не має на суходолі і в повітрі", - наголосила Гуменюк.

Вночі росіяни знову атакували південні регіони дронами-камікадзе типу Shahed-131/136. Під час нічної атаки 12 березня ворог здійснив також пуск ракети Х-59 з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря в напрямку Одещини, повідомили у вівторок вранці Сили оборони півдня України. Підрозділами протиповітряної оборони ціль було знищено над морем.
Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розкрили подробиці нічної атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі