субота, 12 серпня 2023 13:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прибрала з Чорного моря усі носії "Калібрів"

У Чорному морі 12 серпня станом на 10:30 на бойовому чергуванні було чотири ворожих кораблі. Серед них немає носіїв "Калібрів".

Один російський корабель чергує в Азовському морі. Про це повідомляють у Військово-морських силах ЗСУ.

Однак, в Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім ворожих кораблів. Із них два носії крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп ‒ до 24 ракет.

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  У Чорному морі 12 серпня чергує чотири російських кораблі
У Чорному морі 12 серпня чергує чотири російських кораблі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі

У ВМС також наголосили, що за добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 27 суден, з них шість рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря прямувало 18 суден, з них три продовжили рух до протоки Босфор.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ йдеться у повідомленні.

У ніч проти 4 серпня СБУ під час спецоперації у бухті Новоросійська атакувала дронами великий десантний корабель "Оленегорский горняк". За даними ГУР Міноборони, росіяни найближчим часом не зможуть відремонтувати цей корабель.

А в Керченській протоці морським дроном атакували нафтовий танкер РФ SIG. У момент удару він був завантажений паливом. Відомо, що спецоперацію провела СБУ спільно з ВМС України.

Зараз ви читаєте новину «Росія прибрала з Чорного моря усі носії "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі