вівторок, 08 серпня 2023 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі

Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі
Росія останнім часом розосередила своє корабельне угруповання у Чорному морі. Фото: "Уніан"

Російська Федерація у Чорному морі розосередила своє корабельне угруповання.

Зараз маневри для окупантів – це безпека, заявила 8 серпня керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У Чорному морі також панує невеличка паніка після певних подій. Вони дійсно максимально розосередили своє корабельне угруповання по тому району, який колись вважали безпековим для себе і свого флоту. Зараз безпека для них – це маневри", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Балтійському морі засікли російський корабель-розвідник

10 російських кораблів перебуває зараз у Чорному морі. Один із них викриває надводну обстановку в Азовському морі, водночас ракетоносії заведені в пункти базування.

"Наразі ситуація стабільна, але напруження з ракетної небезпеки ми не знімаємо, щоб не втрачати пильність. Після масованої ракетно-дронової атаки, коли вони потужно відстрілялися, їм потрібно переспорядження. Пам'ятаймо, що у ворога є практика застосування ракетоносіїв просто з бухт", – додала Гуменюк.

Морські дрони атакували російський десантний корабель "Оленегорский горняк" у порту Новоросійська, а також нафтовий танкер SIG у Керченській протоці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські кораблі можуть бути знищені до кінця війни, якщо Кремль і надалі атакуватиме українські порти.

Після виходу Росії із зернової угоди три іноземних цивільних вантажних судна пройшли російську блокаду в Чорному морі та стали на якір в українському порті Ізмаїл у дельті Дунаю. 30 липня ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду РФ. Також ідеться про судно з Греції та ще одне – з турецько-грузинською реєстрацією.

Зараз ви читаєте новину «Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі