вівторок, 08 серпня 2023 09:15

У Балтійському морі засікли російський корабель-розвідник

У Балтійському морі засікли російський корабель-розвідник
Німеччина засікла російський корабель-розвідник у Балтійському морі. Фото: росЗМІ

Біля берегів країн НАТО у Балтійському морі близько тижня тому пройшов російський атомний криголам "Урал".

Тепер там з'явився середній розвідувальний корабель "Кільдін" Чорноморського флоту Російської Федерації, пише німецьке видання Bild.

"Кільдін" оснащений сучасним обладнанням для розвідки, прослуховування та перехоплення. Улітку 2022 року він пішов на ремонт до Санкт-Петербурга і тепер не може повернутися на базу, оскільки Туреччина не пропустить його через чорноморські протоки", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотник врізався в російський танкер: наслідки

Тому зараз корабель у Балтиці. Імовірно, він тримає курс на місто Скаген біля найпівнічнішої точки Данії – мису Гренен.

Датський патрульний катер стежив за "Кільдіном" на відстані 2 морських миль (3,7 км – Gazeta.ua). До нього також підходив німецький фрегат "Гессен". Російський корабель пройшов острів Борнхольм та німецький острів Фемарн без будь-яких інцидентів.

"З початку війни в Україні кораблі ВМФ РФ на Балтиці перебувають під пильним наглядом і демонструють абсолютно нормальну поведінку", – заявили військово-морські сили ФРН.

Після виходу Росії із зернової угоди три іноземних цивільних вантажних судна пройшли російську блокаду в Чорному морі та стали на якір в українському порті Ізмаїл у дельті Дунаю. 30 липня ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду РФ. Також ідеться про судно з Греції та ще одне – з турецько-грузинською реєстрацією.

Зараз ви читаєте новину «У Балтійському морі засікли російський корабель-розвідник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі