субота, 05 серпня 2023 00:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Кримський міст атакували безпілотники – росЗМІ

Кримський міст атакували безпілотники – росЗМІ
На Керченському мосту знову "забавовнило". Фото: Соцмережі

В районі Кримського мосту пролунали щонайменше три вибухи.

РосЗМІ повідомляють про атаку українських безпілотників, кажуть про пожежу на місці вибухів. Місцевих закликають не панікувати. Мовляв, міст стоїть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Чонгарському мосту: Кремль закрив рота російським "воєнкорам"

Водночас на мосту перекрили рух транспорту та відключили освітлення.

Ймовірно, було влучання в танкер SIG, який перевозить нафту під російським прапором. Один з морських дронів атакував танкер на відстані 30 миль від Керченської протоки. Екіпаж судна повідомив, що танкер сам пересуватися не може.

Російський танкер SIG займається транспортуванням паливно-мастильних матеріалів. Через перевезення палива з Криму до Сирії знаходиться під санкціями США.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася "надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю", у зв'язку з чим рух на мосту зупинили. Частина мосту буквально "склалася" після атаки.

Росія звинуватила в атаці на міст Україну. Слідчий комітет РФ розглядає версію вибуху, згідно з якою два морські дрони, візуально схожі на гідроцикл, атакували Керченський міст.

Зараз ви читаєте новину «Кримський міст атакували безпілотники – росЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі