четвер, 27 грудня 2018 20:23

Провели підготовку до війни з Росією

Провели підготовку до війни з Росією
Ігор Романенко: Збройні сили привели у повну бойову готовність. Фото: Телеканал 24

Воєнний стан був об'єктивною реакцією на посилення російської агресії.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua військовий експерт Ігор Романенко.

"Ворог мобілізував велику кількість техніки на кордоні. У разі нападу Україна не змогла б протиставити одразу потрібну кількість військових. Воєнний стан ввели як попередню підготовку до можливої війни", - пояснює він.

Під час воєнного стану опрацювали велику кількість планів та сформували стратегію захисту у разі масштабної атаки РФ, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про наслідки воєнного стану

"Збройні сили привели у повну бойову готовність. У разі нападу вони могли відразу діяти і знали, що саме потрібно робити. Військово-промисловий комплекс посилили, збільшили кількість робочих змін та масштаби вироблення військової продукції. В першу чергу це стосується засобів протиповітряної оборони та комплексів радіо-електронних боротьби.

Провели підготовка резервістів. Маємо 900 тисяч осіб військового резерву. Приділили увагу територіальній обороні. У кожній області є укомплектовані бригади, готові до захисту. Варто було запроваджувати воєнний стан на всій території України та на два місяці, як і пропонувала Рада національної безпеки та оборони. Це дозволило б підготувати українську армію ще краще", - додає Ігор Романенко.

26 грудня о 14:00 в Україні припинив діяти воєнний стан, який запровадили минулого місяця.

26 листопада Верховна Рада підтримала ініціативу президента про введення воєнного стану. Його запровадили на 30 днів у десяти областях: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській та у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «Провели підготовку до війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі