вівторок, 15 грудня 2015 16:54

Прикордонники зафіксували, куди росіяни відбуксирували "вишки Бойка"

Прикордонники зафіксували, куди росіяни відбуксирували "вишки Бойка"
Кораблі Морської охорони

Державна прикодонна служба виявила, що дві бурові установки "Петро Годованець" та "Україна", які у 2014 році були незаконно захоплені Російською Федерацією під час анексії Криму, переміщені із зони Одеського газового родовища ближче до півострова Крим.

Про це йдеться в офіційні заяві відомства розміщеній на їх сайті.

"На місці, де раніше розташовувалися дані установки, Російська Федерація встановлює переміщену від Криму нафтовидобувну платформу "Таврида" (координати: Ш-45º12´, Д-30º59´), яка також незаконно була захоплена минулого року. Поблизу неї перебуває буксир "Центавр", також незаконно захоплене допоміжне судно компанії "Чорноморнафтогаз", який здійснює монтажні роботи. Поряд із блоккондуктором, який використовувався раніше, встановлюється новий" - йдеться у повідомленні

Кораблем Морської охорони Держприкордонслужби зафіксовано факт грубого порушення норм міжнародного Морського права та Закону України "Про виключну (морську) економічну зону України". Екіпажам судна та нафтовидобувної платформи оголошено про виявлені порушення.

За фактами порушення міжнародного Морського права та законодавства України поінформовано зацікавлені Міністерства та відомства. Наразі Міністерство закордонних справ готує позицію, яка буде офіційно доведена Російській Стороні.

Нагадаємо, у понеділок Росія вирішила перевезти самопідйомні бурові установки "Чорноморнафтогазу", відомі як "вишки Бойка", в свої територіальні води.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники зафіксували, куди росіяни відбуксирували "вишки Бойка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі