понеділок, 14 грудня 2015 15:19

Росія перевезла "вишки Бойка" в свої територіальні води

Росія перевезла "вишки Бойка" в свої територіальні води
Фото: dt.ua

Росія вирішила перевезти самопідйомні бурові установки "Чорноморнафтогазу", відомі як "вишки Бойка", в свої територіальні води.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на прес-службу компанії.

"У зв'язку зі складною міжнародною обстановкою, ризиками втрати життєво важливих активів ДУП РК "Чорноморнафтогаз" - двох сучасних бурових установок У-312 і В-319 загальною вартістю більше 25 мільярдів рублів, було здійснено їх перестановка з Одеського газового родовища в територіальні води РФ", - йдеться у повідомленні.

Наразі обидві бурові установки знаходяться в територіальних водах Росії, їх безпека забезпечена, заявили в компанії.

Нагадаємо, що бурові платформи, закуплені "Чорноморнафтогазом" також називають "вишками Бойка" на честь колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" придбав дві морські бурові платформи по 400 млн дол. кожна. У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов'язані між собою фірми.

Ціна платформи виявилася на 150 млн дол. вищою, ніж у виробника. У другому тендері взяли участь три посередники. ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої платформи також становила близько 200 млн дол.

Зазначимо, що "Чорноморнафтогагаз" є найбільшою українською компанією з розвідки і видобутку нафти та газу на українському шельфі Чорного і Азовського морів. 100% акцій належить державній компанії НАК "Нафтогаз України".

На початку грудня торік стало відомо, що "Чорноморнафтогаз" перереєструвався в податковій службі за російськими законами "з метою приведення діяльності підприємства у відповідність до законодавства Російської Федерації".

Зараз ви читаєте новину «Росія перевезла "вишки Бойка" в свої територіальні води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі